Cultuurreizen

Bij gelegenheid verzorg ik de begeleiding van cultuurreizen en trips voor Davidsfonds Cultuurreizen. Davidsfonds Cultuurreizen zijn groepsreizen met een rijk cultureel programma in kleine groepen van geïnteresseerde cultuurliefhebbers. Alle reizen worden begeleid door deskundige Nederlandstalige reisleiders met een zeer grote kennis over en ervaring met de bestemming in kwestie. In de reizen is heel veel inbegrepen, van fooien tot en met excursies, en comfort is verzekerd. Meer informatie over de Davidsfonds Cultuurreizen kunt u hier vinden.

Fietsen over Romeinse heerbanen, Tongeren, 27 augustus 2021

 “Van oost naar west, dwars door Vlaanderen, liep de Romeinse heerbaan Tongeren –  Cassel, de oudste verkeersader van Vlaanderen. Wij fietsen op een van de mooiste stukken van deze route, van Tongeren naar Borgloon en terug. Vanzelfsprekend zorg ik voor de nodige duiding en enkele sappige anekdotes. Dit dagje fietsen over Romeinse heerbanen brengt je langs heel wat bijzondere plekjes die ik graag met je deel.”

Enkele foto's van de fietstocht vindt u hier.

Trier, 7 t.e.m. 9 oktober 2016

Het Rheinische Landesmuseum, het Stadtmuseum Simeonstift en het Museum am Dom brengen drie tentoonstellingen rond Nero, een van de bekendste, maar ook een van de beruchtste Romeinse heersers. 'Nero - Kaiser, Künstler und Tyrann', vertelt over zijn
opkomst, regering en ondergang. De eerste grootschalige christenvervolgingen komen aan bod in 'Nero und die Christen'. Ten slotte schenkt 'Lust und Verbrechen. Der Mythos Nero in der Kunst' een beeld van de wijze waarop Nero in de kunsten werd overgeleverd. Het bezoek aan deze tentoonstellingen wordt gekoppeld aan een archeologische wandeling door Trier.

Enkele foto's van Trier vindt u hier.