Davidsfonds cultuurreizen

Bij gelegenheid verzorg ik de begeleiding van cultuurreizen en trips voor Davidsfonds Cultuurreizen. Davidsfonds Cultuurreizen zijn groepsreizen met een rijk cultureel programma in kleine groepen van geïnteresseerde cultuurliefhebbers. Alle reizen worden begeleid door deskundige Nederlandstalige reisleiders met een zeer grote kennis over en ervaring met de bestemming in kwestie. In de reizen is heel veel inbegrepen, van fooien tot en met excursies, en comfort is verzekerd. Meer informatie over de Davidsfonds Cultuurreizen kunt u hier vinden.

Langs Romeinse wegen, 6 t.e.m. 14 oktober 2023

De Via Domitia was één van de belangrijkste Romeinse heerbanen in Zuid-Frankrijk en verbond Italië met Spanje. Samen met andere wegen heeft de Via Domitia de geschiedenis van Zuid-Frankrijk gekleurd. Langs deze wegen liggen Romeinse steden en archeologische sites.  Archeologische musea belichten de geschiedenis en de betekenis ervan. Het verhaal van de weg en zijn invloed doorheen de geschiedenis worden verteld via het bezoek aan die steden, musea en sites die daar niet toevallig zijn, maar zich duidelijk in een specifieke samenhang tot elkaar verhouden.

Een presentatie van deze reis vindt u hier, informatie over inschrijving en programma vindt u hier.

Enkele foto's van sites langs de Via Domitia vindt u hier.

Fietsen over Romeinse heerbanen, Tongeren, 27 augustus 2021

 “Van oost naar west, dwars door Vlaanderen, liep de Romeinse heerbaan Tongeren –  Kassel, de oudste verkeersader van Vlaanderen. Wij fietsen op een van de mooiste stukken van deze route, van Tongeren naar Borgloon en terug. Je ontdekt geen spektakelmonumenten, wel het pittoreske erfgoed van Haspengouw. Vanzelfsprekend zorg ik voor de nodige duiding en enkele sappige anekdotes. Dit dagje fietsen over Romeinse heerbanen brengt je langs heel wat bijzondere plekjes die ik graag met je deel.”

Meer informatie over de Romeinse weg vindt u hier

Enkele foto's van de fietstocht vindt u hier.

Trier, 7 t.e.m. 9 oktober 2016

Het Rheinische Landesmuseum, het Stadtmuseum Simeonstift en het Museum am Dom brengen drie tentoonstellingen rond Nero, een van de bekendste, maar ook een van de beruchtste Romeinse heersers. 'Nero - Kaiser, Künstler und Tyrann', vertelt over zijn
opkomst, regering en ondergang. De eerste grootschalige christenvervolgingen komen aan bod in 'Nero und die Christen'. Ten slotte schenkt 'Lust und Verbrechen. Der Mythos Nero in der Kunst' een beeld van de wijze waarop Nero in de kunsten werd overgeleverd. Het bezoek aan deze tentoonstellingen wordt gekoppeld aan een archeologische wandeling door Trier.

Enkele foto's van Trier vindt u hier.